top of page
  • Writer's pictureksenijabunjak

Tri nosiljke za outdoor dete


planinarenje sa bebom
Sa bebom u prirodi

Ukoliko imate dete koje je prohodalo i pravi prve korake u outdoor-u, postoje 3 nosiljke koje vam mogu dosta pomoći.

1. Ranac-nosiljka za dete


Ovi rančevi mogu se koristiti od kada bebe počnu samostalno da sede. Najkorisniji su za duža planinarenja iz više razloga. Pre svega, u njima dete sedi u pravilnom i udobnom položaju, zaštićeno od sunca, kiše, vetra... Takođe, težina se ravnomerno raspoređuje što smanjuje napor vaših leđa tokom nošenja. Rančevi su teški oko 2kg i mogu nositi dete do 18-20kg. Ukoliko je dete prohodalo, ranac može biti glomazan za kraća planinarenja na kojima će dete hteti više samostalno da hoda. Tri najbolja ranca-nosiljke koji se mogu naći na našem tržištu jesu: Osprey, Deuter i Salewa. Osprey rančevi mogu se kupiti u Sport Depot radnji, Deuter rančevi u Decathlon-u, dok se Salewa rančevi mogu naći u Plant Bike radnji.


planinarenje sa decom
Ranac-nosiljka za bebe i decu; photo: Jovan Stefanović

2. Trail magik nosiljka


Za kraća planinarenja kada je potrebno samo povremeno poneti dete da odmori, nosiljke tipa Trail Magik su idealne. Lako se kače na običan ranac koji nosite, ali opterećenje na ramena može biti veće ukoliko duže nosite dete. Nosivost ove nosiljke je 20kg.


planinarenje sa decom
Trail Magik nosiljka za decu; photo: trailmagik.com

3. Beberusha


Beberusha je apsolutni spasilac u svakodnevnom životu, ali je mi nosimo i u naše outdoor avanture. Kači se na kuk i potrebno je dete samo pridržavati. Idealna je za kampovanja, šetnje po šumi, oko jezera, u pećinama... Težinu nećete osetiti i moći ćete da uživate u svim zajedničkim trenucima u prirodi.


planinarenje sa decom
Beberusha nosiljka za decuRecent Posts

See All

Comentarios


unnamed (1)_edited.jpg

Ćao! Hvala ti što si ovde i čitaš ove reči. Napisane su baš za tebe...

bottom of page