top of page
  • Writer's pictureksenijabunjak

6 saveta za solo hajk sa bebom
Ukoliko ste i pre bebe vreme provodili u planini, sigurni ste u svoje mogućnosti i fizičku kondiciju, onda možete razmisliti i o samostalnom planinarenju sa bebom. Iako je uvek lakše i lepše deliti te trenutke sa ostalim članovima porodice ili dragim prijateljima, nije uvek moguće organizovati se što ne treba da sprečava vašu bebu da provede ispunjen dan u prirodi.

Ako se rešite da krenete sami na planinarenje sa bebom, evo nekoliko saveta.

1. Na vrhu je svakako najlepše, ali važnije od penjanja do samog vrha jeste vreme koje ćete provesti sa bebom u prirodi. Ne forsirajte - uživajte!


2. Uvek idite na poznate ili proverene trekove koji su u okviru vaših fizičkih mogućnosti. Od vaše dobrobiti zavisi i dobrobit vaše bebe.


3. Ponesite sve što bebi može zatrebati, kao i vašu osnovnu opremu. Na hajk ponesite dovoljno vode za oboje, gotovu hranu za bebu koja će duže ostati sveža, kreme sa zaštitinim faktorom, sredstva protiv ujeda insekata za bebe, sredstvo nakon ujeda insekta za bebe, rezervnu garderobu, garderobu sa UV zaštitom, šeširić i naočare za sunce za bebu, kao i sve ono što inače nosite kada ste napolju. Ne zaboravite i omiljenu igračku! Takođe, ukoliko ste na nekoj terapiji ili imate alergije, obavezno ponesite vaše lekove.


4. Uvek nekoga obavestite kuda i kojim putem ste krenuli.


5. Pravite česte pauze i hidrirajte i vas i bebu.


6. Pratite vremenske prilike i ne idite sa bebom u planinu ukoliko su najavljene oluje, jaki vetrovi ili velika vrućina.Uživajte u ispunjenom danu i novim iskustvima!Recent Posts

See All

Yorumlar


unnamed (1)_edited.jpg

Ćao! Hvala ti što si ovde i čitaš ove reči. Napisane su baš za tebe...

bottom of page